Bevrijdingsdans Festival

OVER ONS

Het Bevrijdingsdans Festival wordt sinds 2017 jaarlijks georganiseerd op 5 mei op het Museumplein in Amsterdam.

Het festival is het initiatief van organisator Marike de Maar. Haar inspiratiebron ligt bij een ervaring van haar oma tijdens de Bevrijdingsdagen in Amsterdam in 1945.

“Ik ben een echte Amsterdamse, mijn omaatje ook en zij kon heel goed vertellen over de Tweede Wereldoorlog die ze bewust heeft meegemaakt. Ik herinner mij nog goed hoe zij vertelde over de bevrijding in Amsterdam en dat de bevrijders door de straten reden en iedereen op straat stond te dansen. Dat is mij heel erg bijgebleven en heeft geleid tot dit mooie festival waar we jaarlijks al dansend de vrijheid vieren, net als toen”.

Stichting Bevrijdingsdans Festival

De stichting heeft ten doel het vieren van Bevrijdingsdag door het organiseren van het Bevrijdingsdans Festival waarin de dans centraal staat haar in al verschijningsvormen met als thema’s vrijheid, vrede en verbinden.

Het festival wil de bezoekers niet alleen verrassen, inspireren en vermaken met een brede programmering aan dansoptredens, maar het publiek ook actief uit nodigen mee te dansen, net zoals in de meidagen van 1945. Daarnaast wil het festival een bijdrage leveren aan het stimuleren van interculturele verbintenissen tussen haar bezoekers om daarmee de onderlinge communicatie en dialoog te bevorderen.

Het festival is gratis toegankelijk want naast het vieren van Bevrijdingsdag vinden wij het belangrijk dat dans en cultuur voor alle Amsterdammers toegankelijk moet zijn.

Bestuur

Voorzitter: W.H. van der Griendt
Secretaris: S. Koetsier
Penningmeester: D.M. Zijler

Contact:
info@bevrijdingsdansfestival.nl

Postadres:
Egelantiersgracht 308
1015 RR Amsterdam
Nederland

Triodosbank: NL09 TRIO 0379 4052 88
BIC: TRIONL2U
KvK: 72544864
RSIN: 8591.47.708