BEWONERSBRIEF
Bevrijdingsdans Festival 5 mei 2022 – Museumplein, Amsterdam

Amsterdam, voorjaar 2022

Beste buurtbewoner van het Museumplein,

Op donderdag 5 mei organiseren wij weer het openbare Bevrijdingsdans Festival bij de vijver op het Museumplein. Het festival waar wij met mooie dansoptredens Bevrijdingsdag vieren. Via deze brief willen wij u informeren over het festival en over de bereikbaarheid in de wijk voor u en uw bezoekers op deze dag.

BEREIKBAARHEID VAN HET PARK; OP EN AFBOUW PERIODE
Het festival wordt op 5 mei zelf opgebouwd, tussen 07:00 en 11:00 uur. De afbouw vindt ook weer op 5 mei zelf plaats en zal vanaf 21:00 uur plaatsvinden en om 23:30 uur zal het hele terrein zijn opgeruimd. Tijdens de op- en afbouw zal er gebruik gemaakt worden van de op- afrit bij de Paulus Potterstraat. Gedurende op- en afbouw en tijdens het festival blijven alle doorgaande fiets- en wandelpaden toegankelijk.

Voorzorgsmaatregelen overlast
Om de overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken wordt werken wij met een professioneel op- en afbouwteam en zijn er beveiligers en handhavers aanwezig om dit in goede paden te leiden.

PARKEREN
Wij moedigen onze bezoekers aan zoveel mogelijk gebruik te maken van het Openbaar Vervoer of per voet of fiets te komen. Parkeren van fietsen kan op de speciaal daarvoor aangegeven plaatsen en in de ondergrondse fietsenstalling op het Leidseplein. Festivalbezoekers die toch met de auto naar het festival komen, kunnen parkeren in de parkeergarage onder het Museumplein.

GELUID
Zowel de openingstijd als de muziektijd van het festival is van 12:00 – 20:00 uur. De soundcheck vindt voorafgaand plaats van 11:00 – 12 uur. Meer informatie over het programma kunt u vinden op www.bevrijdingsdansfestival.nl

CONTACT
Wij doen ons uiterste best om u zo min mogelijk overlast te bezorgen. Mocht u onverhoopt toch overlast ervaren, dan kunt u op de volgende wijze contact opnemen.

  • Tijdens het evenement kunt u rechtstreeks bellen met de organisatie op locatie via 06 55791227 of een mail sturen naar info@bevrijdingsdansfestival.nl
  • Daarnaast kunt u bellen met het gemeentelijk telefoonnummer 14020. Overlastmeldingen tijdens de festivaldagen kunt u ook online doorgeven via www.amsterdam.nl/overlast De dienstdoende handhaver zal zorgdragen voor de afhandeling van uw melding. Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw melding? Dan kunt u online een klacht indienen via www.amsterdam.nl/klachten

U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Met vriendelijke groet,

De organisatie van het Bevrijdingsdans Festival