FOTOWEDSTRIJD & FOTO-EXPOSITIE verplaatst naar 2021

De fotowedstrijd Dansen = Vrijheid die in het kader van de viering van 75 jaar Vrijheid door het Bevrijdingsdans Festival was uitgeschreven wordt verplaatst naar 2021. Dat betekent ook dat je nu je foto’s kan insturen tot 1 maart 2021.

Daarom roepen wij nogmaals alle fotografen op, amateur of professioneel, om jouw mooiste plaatje te schieten met als thema Dansen = Vrijheid.

Wil je niet alleen kans maken op mooie prijzen, maar ook dat jouw foto te bewonderen is tijdens de foto-expositie op 5 mei 2021 op het Museumplein in Amsterdam, doe dan mee!

Waar moet je foto aan voldoen:
Er mogen maximaal 2 foto’s per deelnemer worden ingezonden

  • Alle artistieke vrijheid is veroorloofd zolang het thema Dansen = Vrijheid erin wordt verbeeld
  • Beeldmanipulatie oftewel het toevoegen of verwijderen van bepaalde beeldelementen waardoor de inhoud van de foto verandert is niet toegestaan
  • Lichte beeldbewerking is wel toegestaan
  • De foto dient niet ouder te zijn dan vijf jaar. Een oudere foto uploaden is niet toegestaan en wordt uitgesloten van deelname
  • De foto insturen als jpeg-bestand
  • Bestandsgrootte tussen de 2 en 8 Mb

Als de foto niet aan deze specificaties voldoet, wordt deze automatisch uitgesloten van deelname

Foto’s kunnen digitaal worden ingestuurd via WeTransfer tot uiterlijk 1 maart 2021

Ga naar WeTransfer via onderstaande knop
waar je de fotobestand(en) verstuurd naar info@bevrijdingsdansfestival.nl

Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Fotograaf, gespecialiseerd in dans- en balletfotografie. Hans fotografeert o.a. voor het Scapino Ballet, Nederlands Dans Theater en
Het Nationale Ballet.
Kim Doeleman
Kim Doeleman
Kim is danseres, docente én fotografe. Met haar dans- en theaterfotografie zoekt zij altijd naar nieuwe invalshoeken om bewegingen vast te leggen.
Marcel van den Bergh
Marcel van den Bergh
Marcel heeft als fotojournalist voor de Volkskrant o.a. de fotoreportage ‘Dansen in Nederland’ gemaakt en zelf meerdere prijzen gewonnen
bij de Zilveren Camera.

Werkwijze:
Uit alle inzendingen nomineert de vakjury de foto’s die op de foto-expositie Dansen = Vrijheid tijdens het Bevrijdingsdans Festival worden tentoongesteld. Wanneer jouw foto is genomineerd, brengen we je daar per mail van op de hoogte medio april 2021

De genomineerde foto’s, waaronder de 3 winnende foto’s, worden onderdeel van de foto-expositie die op 5 mei 2021 op het Bevrijdingsdans Festival in Amsterdam wordt tentoongesteld. De winnende foto’s zullen dan ook door de jury bekendgemaakt worden en de prijzen aan de winnaars uitgereikt.

Als je gewonnen hebt, krijg je tevens bericht via de mail. Mocht je de prijzen niet in ontvangst kunnen nemen, dan worden deze je toegezonden.

Wat kan je winnen?

1e prijs
– Olympus E-M10 Mark II fotocamera met 14-42mm lens en cameratas
– Vergroting (60×90) van jouw foto
– Fotoboek van de expositie ‘Dansen = Vrijheid’

2e prijs
– Vergroting (50×70) van jouw foto
– Fotoboek van de expositie ‘Dansen = Vrijheid’

3e prijs
Vergroting (40×60) van jouw foto
– Fotoboek van de expositie ‘Dansen = Vrijheid’

Wij kijken uit naar jullie mooie inzendingen!

klik hier voor de voorwaarden

FOTO-EXPOSITIE

De door de vakjury genomineerde foto’s, waaronder de 3 winnende foto’s, worden op 5 mei tentoongesteld op het Museumplein tijdens het Bevrijdingsdans Festival. Deze bijzondere expositie is het resultaat van de fotowedstrijd Dansen = Vrijheid.

De expositie is onderdeel van het Bevrijdingsdans Festival dat plaatsvindt van 12.00 uur tot 20.00 uur. Op grote panelen zijn historische en actuele foto’s te zien waarop de beleving van vrijheid in dans wordt uitgedrukt. De foto-expositie zal jong en oud aanspreken, doordat er een visuele verbinding wordt gelegd tussen oude en nieuwe foto’s rondom eenzelfde thema. Dansen is daarbij van alle tijden, alle culturen en alle leeftijden. De beelden laten zien dat dans als uiting van vrijheid universeel is en mensen met elkaar verbindt.

Een bezoek aan de foto-expositie kan het startpunt zijn van een gesprek, een herkenning, een emotie, waardoor een dialoog op gang gebracht kan worden met de bezoekers over hoe zij vrijheid ervaren.

De expo wordt feestelijk geopend en de winnaars worden bekend gemaakt. Iedereen is daarbij van harte welkom en het belooft een bijzonder onderdeel te worden van het festival.